Site Loader

Terwijl u zonder twijfel de prijzen van parkeerplaatsen aan het vergelijken was, heeft u de term valetparking gelezen. Alle grote luchthavens bieden valet parking: Schiphol Airport en JFK Airport om maar enkele luchthavens te noemen.

Maar hoe werkt valet parking en wat zijn de voor- en nadelen?

Wat Is Valet Parking?

Het grote verschil tussen valetparking en traditioneel parkeren is dat wanneer u valetparking gebruikt, u uw auto niet zelf hoeft te parkeren. U rijdt naar de parkeerplaats en geeft uw auto af aan een begeleider die uw auto voor u zal parkeren. Het grote voordeel van valet parking is tijd. Het is aan de parkeerplaats of u de sleutels van uw voertuig moet inleveren of niet. Lees onder elk parkeerprofiel voor meer informatie.

Sommige parkeerplaatsen bieden een andere verscheidenheid aan valet-service. Een dergelijke service houdt in dat u rechtstreeks naar de luchthaven rijdt, een parkeerwachter ontmoet die uw voertuig neemt en op de overeenkomstige parkeerplaats parkeert. Bij terugkomst zal deze begeleider je op de luchthaven ontmoeten, hij zal je sleutels inleveren en je bent vrij om naar huis te rijden. Als deze dienst wordt aangeboden, wordt deze expliciet vermeld onder elk parkeerprofiel.

Hoe Werkt Het?

Stap 1. Maak Een Reservering

U maakt een reservering op de Parkos-website, waar u duidelijk de kosten voor valetparking kunt zien. U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail met duidelijke instructies.

Stap 2. U Rijdt Naar De Parkeerplaats

Zodra u op de parkeerplaats bent aangekomen, volgt u de instructies onder elk parkeerprofiel, omdat sommigen mogelijk moeten inchecken voordat ze uw voertuig afgeven aan de parkeerwachter die het parkeert.

Stap 3. Overhandig Uw Autosleutels Aan De Medewerker Van De Parkeergarage

Voordat u uw voertuig inlevert voor het parkeren, zullen de begeleider en u uw auto controleren op schade, zodat er achteraf geen verrassingen of misverstanden zijn. De medewerker neemt uw autosleutels mee en parkeert deze voor u. Daarna ben je klaar om aan boord van de shuttle te gaan die je naar het vliegveld brengt.

Stap 4. Uw Auto Ophalen Na Aankomst Op De Parkeerplaats

Over het algemeen lijken de instructies erg op shuttle parkeren. Op het moment dat u weer op de luchthaven aankomt, moet u de parkeerverzending bellen. Zodra ze weten dat je vliegtuig is geland, zal een shuttle je ophalen en je veilig en snel terug naar de parkeerplaats brengen. Daar checkt u en controleert u uw voertuig op onvoorziene schade.

Valet service van Schiphol is natuurlijk een service waar u op kunt rekenen en u veel stress kan besparen. Er zijn diverse garages rondom Schiphol die deze service aanbieden. U kunt online gaan om alle Schiphol parkeren kosten te vergelijken en om te zien welke van ze het voordeligst is.

Jack Varney