Site Loader
gas en licht besparen

Denk niet dat de zorg voor het milieu alleen bij de grote bedrijven ligt. Als je de leiding had over het creëren van gewoontes met kleine dagelijkse taken, zou je zeker het verschil merken. Tegenwoordig zijn er talloze manieren om op je gas en licht te besparen. Lees snel verder als je een aantal handige tips wil weten over het besparen op je gas en licht rekening.

gas en licht besparen

 1. Laat de apparatuur, die op batterijen werkt, niet lang aangesloten. Sluit ze gewoon aan voor de tijd die nodig is om de accu op te laden.
 2. Als u op hete grond woont, probeer dan de ventilatoren aan te zetten, in plaats van de airconditioning, gebruiken ze minder energie.
 3. Houd alle laders losgekoppeld. Ook al laden ze niets op en lijken ze uitgeschakeld te zijn, ze verbruiken nog steeds energie.
 4. Laat uw TV nooit in de ‘Slaap’ modus of uw computer in de ‘Herstart’ modus staan, omdat ze continu veel energie blijven verbruiken.
 5. Koop spaarlampen. Zij zullen u ook geld besparen wanneer uw elektriciteitsrekening binnenkomt.
 6. Houd elektrische apparaten die u niet gebruikt vaak losgekoppeld, vooral als u uitgaat.
 7. Als u niet veel kleding gaat wassen, kunt u het beste korte wascycli gebruiken en acute koude gebruiken.
 8. Doe de lichten uit als u ze niet gebruikt.
 9. Als u voedsel gaat verwarmen, in plaats van het fornuis of de elektrische oven te gebruiken, gebruikt u de magnetron. Het verwarmt voedsel sneller.
 10. Probeer zoveel mogelijk kleding te wassen in een enkele wasbeurt, met het idee om de energie-intensieve wasmachine niet elke keer te gebruiken.
 11. Als u uw computer niet gebruikt, schakelt u de monitor of het scherm uit.
 12. Als u de meeste apparaten op hetzelfde stopcontact kunt aansluiten, is het beter. U kunt een meerpins stekker aansluiten op een enkel stopcontact en indien mogelijk zoveel mogelijk apparaten aansluiten.

Jack Varney